Orbán nem aggódik: ellenzékváltó hangulatban az ország, a választás a Fidesznek ünnep lesz

2018. február 18., 14:48

Szerző:

Huszadik évértékelő beszédét tartotta Orbán Viktor, szokás szerint a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Az évértékelő helyszínét, az Orbán által korábban a kormányzása szimbólumának nevezett Várkert Bazárt és a gondosan megválogatott vendégeket a korábbinál is messzebbre tolt kordonokkal védték a tilatkozóktól. Az Együtt politikusai és aktivistái idén is kivonultak a kordonhoz, transzparensekkel fogadták az érkezőket, akik többek között azt olvashatják, hogy „Üdvözöljük Orbán arisztokratáit" vagy hogy „Osztalékfizetés itt". Idén a Jobbik is kivonult, a párt ötven fős részvétellel hirdetett demonstrációt a kordon másik, Lánchíd felőli végéhez. A Fidesz leváltásáért és a korrupció megszüntetéséért tüntet az Európai Alternatíva Párt – külföldön élő magyarok, főként a nyugati emigráció által alapított párt – is a Lánchíd budai hídfőjénél. 

Az évértékelőt az elmúlt évekhez hasonlóan a szervező egyesület elnöke, Balog Zoltán vezette fel azzal, hogy a választás miatt különös jelentősége van az idei beszédnek.

Fotó: Merész Márton

Orbán Viktor beszédét nyolc éves kormányzásának eredményeivel, felmagasztalásával kezdte. Bár nem az ő dolga dicsérni saját magát, de néha muszáj, mert ellenfeleink lehangoló, undok, igaztalan dolgokat vágnak a fejünkhöz és nem ismernek mértéket – mondta Orbán. (És nem ellenségekről bezsélt!). Pedig ez a nyolc év jól sikerült, jobban is mint vártuk, köszönhetően például Matolcsy Györgynek – kezdte kormányának dicséretét. Sorra vette minden tárca területét, minden minisztere megkapta a maga dicséretét. A lényeg, hogy minden olyan jól sikerült, hogy arra még ő sem számított. 

Azt kívánjuk Magyarországnak, soha rosszabb nyolc évünk ne legyen

– mondta.

Az egyszerű dolgokban hiszek – jelentette ki: munka család, nemzet. Magyaroszág olyan ország, ahol a kemény munkát megjutalmazzák. 

A magyar modell: munkát megbecsülni, családokat támogatni, nemzeti identitást megvédeni, függetlenséget megőrizni. És a magyar modell azért sikeres, mert milliók hisznek benne, pedig az elején kevesen voltak. A függetlenség fontos része, hogy a bankrendszer és a médiumok nagyobb része magyar kézben van – közölte hatalmas tetszést aratva.

A Fidesz nagy politikai sikere abból fakad, hogy szünetelteteik a politikai korrektséget: háttérbe szorult a szépelgés, az euróblabla. A szájkosarat visszaküldték Brüsszelbe, a pórázt meg az IMF-nek. Budapesten nyíltan ki lehet mondani, amit gondolnak.

Fotó: Merész Márton

Mivel közeleg a választás, kénytelen más pártokkal is foglalkozni egy kicsit – kacsintott a közönségre, majd úgynevezett vicces jellemzés következett. Van olyan párt például – mondta – amelyik importált miniszterelnök-jelölttel, de inkább csődgondnokkal vág neki a választásnak. Egy másik baloldali párt meg virtigli kommunista lett, az egyházakat fenyegeti börtönnel. Aztán olyan is van – mondta – amelyik ónewk egyetlen üzenet, hogy lehet más, de arról nekik sincs fogalmuk, milyen. Arról meg, amelyik nemzeti radikálisnak indult, de ma már szerintük az iszlám az emberiség utolsó menedéke.

Az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van – állapította meg.

El is érkeztünk a lényeghez, a választás valódi tétjéhez, ami pedig a keresztény Európa megvédése. Ez pedig szerinte matematikán alapul. Nem ezekkel a szavakkal mondta, de a lényege az volt, hogy a migránsok teleszülik Európát és kiszorítják a keresztény fehérembereket. Mindenesetre ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban iszlám többség lesz. A nemzetek megszűnnek létezni, a Nyugat elesik, Európa pedig észre sem veszi, hogy megszállják.

Már csak Közép-Európa tart ki, meg szerencsére az ortodox keresztény országok, Románia, Szerbia, Bulgária elszántan harcol a végeken – dicsérte 

Fotó: Merész Márton

A veszély ma nyugatról fenyeget bennünket, a veszélyt a brüsszeli, párizsi, berlini politikusok hozzák a fejünkre. Ránk akarják erőltetni politikájukat, és elvárják tőlünk, hogy mindenkit befogadjunk és kevert népességű ország legyünk.

Felsorolt néhány európai politikust, akik „belénkharaptak, de belénktört a foguk" – magának vindikálva például Martin Schulz megbuktatásának „dicsőségét". Ide sorolta még Feumann, Kern kancellárokat Ausztriából, Renzi, olasz miniszterelnököt, de megnyugtatott mindenkit, hogy van még hely a listán.

És persze Soros György és hálózata is terítékre került. Felvettük velük a harcot, a Stop Soros törvénycsomag majd megállítja őket. De harcolunk az európai arénában is, kiharcolja, hogy legyen európai határvédelem, aki pedig beenged bevándorlókat az országába, az tartsa is meg őket, ne küldje hozzánk.

Megkapja a magáét az ENSZ is, mert a migrációt támogatja. De Magyarország kitart, nem áll fel a tárgyalóasztaltól, megpróbáljuk megváltoztatni a határozatot.

A lényeg, hogy a legfontosabb feladatunk megállítani Soros tervét a migráció népszerűsítésére és felpörgetésére. Ehhez pedig lesznek szövetségeseink, így nyerni is fogunk.

Az ellenzék éppen ezért van reménytelen helyzetben, mert letagadta, amit mindenki tud: a migrációt, a Soros-tervet, meg akarták akadályozni a krítéspéítést. Mivel azonban reménytelen helyzetben vannak, gyűlölködnek, hazudnak, mindent megpróbálnk.

De nekünk a választás ünnep – zárta a beszédet, így már csak az maradt, hogy „Hajrá Magarország, hajrá magyarok!"

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.