Orbán és Szájer Strasbourgban kommunistázik, de Budapesten a kommunista Vietnam és Laosz vezetőjét is baráti szeretettel fogadják

Kövér László házelnök fogadta a testvéri szocialista ország nemzetgyűlésének az elnökét.

2018. szeptember 17., 17:32

Szerző:

Még ki sem hűltek az EP üléstermének a székei Strasbourgban, ahol a Sargentini-jelentés megszavazása után masszív kommunistázásba kezdett Orbán Viktor miniszterelnök és Szájer József, a Fidesz EP-képviselője is, a következetesség jegyében hétfőn máris megvendégeltük egy kommunista ország egyik vezetőjét.

Pani Jathotut és Kövér László

Két hete még Vietnam kommunista pártjának főtitkárát, a délkelet-ázsiai ország első számú vezetőjét fogadta Orbán Viktor az Országházban, ma a Vietnam szomszédja Laosz nemzetgyűlésének elnöke, Pani Jathotut látogatott a Budapestre, ahol Kövér László házelnök fogadta. Laoszban 1975 óta egyetlen párt működhet törvényesen, a Laoszi Népi Forradalmi Párt, amelyet  éppen a vietnami hadsereg juttatott hatalomra.

Kövér László történelmi helzővel emlékezett meg a találkozóról,hozzáfűzve, Magyarország nemcsak baráti országként tekint Laoszra, hanem a 2010-ben meghirdetett déli nyitás politikájának részeként stratégiai partnerként is a délkelet-ázsiai térségben. Leszögezte, hogy a két ország közötti több mint 55 éves diplomáciai kapcsolatok szilárd alapot teremtenek ahhoz, hogy a kölcsönösen előnyös együttműködést tovább fejlesszék és erősítsék. Biztatónak nevezte, hogy a két ország kereskedelmi forgalma tavaly jelentősen élénkült.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.