Orbán a Soros-fényképről: A disznóvágás nem tartozik a kormány hatáskörébe

2017. december 11., 15:30

Szerző:

A miniszterelnököt a HírTV kapta egy kérdésre arról a fényképről, amelyet Pócs János fideszes országgyűlési képviselő tett ki a Facebook-oldalára egy erdélyi disznóvágásról, és amelyen egy megperzselt párosujjú patást lehet látni, rajta testét borító koromba írt  „Ő VOLT A SOROS!!!” felirattal. A politikusnak alig néhány óra leforgása alatt sikerült világhírnévre szert tennie, de ahogyan korábban Puskás Imre Fidesz-szóvivő, most Orbán Viktor kormányfő és pártelnök sem határolódott el a primitív antiszemitizmusra valló fényképtől. 

– Perzselt disznóval vicceltek, és erről töltött fel egy fotót az ön egyik kollégája, és erről…

– A disznóvágás ügyei nem tartozik a kormány hatáskörébe

– rázta le a miniszterelnök az erről szóló kérdést. , annak ellenére, hogy a személyes érintettségét az alábbi videó ékesszólóan cáfolja: 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.