Omló vakolat, vastag fekete penész várja a gyógyulni vágyókat a Budai Gyermekkórházban

2018. április 23., 18:46

Szerző:

Már több mint kilencezren osztották meg azokat a fotókat, amelyek a Budai Gyermekkórházban készültek, abban a vizesblokkban, ahol egy kisgyereknek kellett vizeletmintát adnia egy laborvizsgálathoz.  

A szülők által megosztott fotókon tátongó lyukak a mennyezeten, használhatatlan csapok és vastag, fekete penész látható. A tönkrement plafonból jókora darab lóg lefele. A zuhanytálca és a fal is fekete foltos a kosztól és a penésztől.

Az asszony posztjához egy apa is tett fel képeket, aki szintén gyermekével járt nemrég az intézményben. Az ő képein egy másik mosdó látható, használhatatlan, hiányos csappal és ugyancsak borzalmas álapotban lévő plafonnal.   

Az RTL Klub kereste a kórházat, de nem válaszoltak a kérdéseikre. Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont megkeresésükre viszont azt írta, „kisebb javításokra” rendelkezésre áll a pénz a kórháznál, a zuhanyzókat és a mosdókat pedig „folyamatosan újítják fel”.

A világ egyik legnevesebb orvosi lapja, a Lancet cikke szerint Orbánék direkt nem teszik rendbe a magyar egészségügyet, ezért a magyarok gyakorlatilag az életükkel fizetnek a kormány populizmusáért.