Offenzívát akarnak, Balog Zoltán brüsszeli küldetésen építene politikai erőteret Orbán Viktornak

2018. szeptember 13., 16:28

Szerző:

Balog Zoltán tegnap késő este a velencei frakcióülésen jelentette be, hogy lemond a parlamenti mandátumáról, mert az egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és az egyház törvényei szerint ez összeférhetetlen a képviselőséggel. De nem hagyja el a közéletet, marad a Polgári Magyarországért Alapítvány élén és miniszterelnöki romaügyi biztosként is dolgozik.

Az ATV-nek  Balog Zoltán lemondása kapcsán fideszes források azt mondták, olyan lehetséges forgatókönyvről hallottak korábban – tehát még bőven a Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása előtt – amely egy

„brüsszeli küldetésről" szólt.

Eszerint a politikai hálózatépépítés, a Fidesz sokrétű szövetségesi körének az erősítése lenne kívánatos a pártcsaládban, az Európai Néppártban, a brüsszeli döntéshozók politikai hátországának a megközelítése.

Balog Zoltán missziója egy brüsszeli politikai erőtér felépítése lenne, például világossá tenni azt, mit jelent Orbán Viktor kormányának a kereszténydemokráciája, milyen keresztényi vonatkozásai vannak például a magyar kormány migrációellenes harcának, és mi az értelme a miniszterelnök Európa-víziójának. (Erre mi is kíváncsiak vagyunk – a szerk.)

Az ATV forrása szerint a Sargentini-jelentés megszavazása nem „lecsavarja” az erősebb brüsszeli jelenlétről a gondolkodást, hanem inkább felerősíti,

offenzívára van szükség. 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.