Nyomozás indult a fideszes államtitkár 1,2 milliárdos offshore számlája miatt

2018. május 23., 18:41

Szerző:

Nyomoznak Szabó Zsolt országgyűlési képviselő offshore számlája ügyében – értesült a Hír Televízió. „Tájékoztatom, hogy a megkeresésében megjelölt ügyben a Központi Nyomozó Főügyészségen – a feljelentés kiegészítésének elrendelését követően – nyomozás indult” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség a csatorna kérdésére.

Szabó Zsolt államtitkár avat
Fotó: Facebook/Szabó Zsolt

Még tavasszal derült ki, hogy több mint 1,2 milliárd forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a számláján, amelynek igazgatója a fideszes Szabó Zsolt. Az államtitkár kedvenc államtikára a vagyonnyilatkozata alapján feleségével négy cégben is benne van, de ezeknek forgalma nem indokolt volna ilyen gigantikus bevételt.

Szabó Zsolt mindent tagadott, és perrel fenyegette meg a botrányt leleplező sajtóorgánumokat.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.