Nyoma veszett 20 oldalnyi dokumentumnak a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban

2018. május 12., 09:31

Szerző:

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről aminek 20 oldala most hiányzik - írja a kormánypárti Magyar Időkre hivatkozva az Index.

A lap állítása szerint meggyilkolása előtt Fenyő átadta ezt a dokumentumcsomagot Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek, aki azonban tagadta, hogy bármikor is eljutott volna hozzá. Kunczét is kihallgatták a gyilkossággal kapcsolatban, azután, hogy a rendőrség 2012-ben elkapta a férfit, aki végzett Fenyő Jánossal, Jozef Roháčot.

Fotó: Merész Márton

Az Index szerint az biztos, hogy az akta létezik, hiszen abból 100 oldal a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez került. A Magyar Idők állítja, hogy az elveszett oldalak Gyárfás Tamás áfaügyével kapcsolatos feljegyzéseket tartalmaznak, és ez volt az, amit Fenyő nyilvánosságra akart hozni. A lap szerint az áfacsalásra voltaképpen a Nap Tv Angol utcai székházának építésével kapcsolatos iratokból derült volna fény, amelyben konkrét neveket, időpontokat és összegeket szerepeltettek.

A Hvg.hu közben azt írja, olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, melyből kiderül, hogy Gyárfás arra alapozza védelmét, hogy másfél évvel Fenyő János kivégzése előtt okafogyottá vált az üzleti vitájuk, így nem is lehetett indítéka a médiatulajdonos megölésére.

Gyárfást három héttel ezelőtt gyanúsították meg és hallgatták ki a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai székházában a rivális médiavállalkozó Fenyő János 1998-as meggyilkolásában játszott állítólagos szerepéért. Ő elutasítja ezt a gyanút, de lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, és nyomkövetőt kell viselnie.