Nyolc idős embert fosztott ki a lelketlen bukósisakos briganti

2018. május 25., 16:56

Szerző:

A lelketlen fosztogató Békéscsabán május 31-én ment be egy nyugdíjas házába. Elterelte az idős férfi figyelmét, majd ellopott egy táskát, benne több tízezer forinttal.

Az 58 éves kunszentmártoni F. Dezső a büntetőeljárás adatai szerint a békéscsabain kívül, 2017-ben három hónap alatt még hét bűncselekményt követett el.

Áprilisban egy akkor 83 éves szentesi férfitól szerezte meg a megtakarított pénzét.

Májusban Nagykőrösön, Csanádapácán és Törökszentmiklóson, júniusban Szolnokon és Kunszentmártonban lopott meg nyugdíjasokat. Mindenhová motorral érkezett és nem vette le a fejéről a bukósisakot. Azt állította, hogy a házban lakóknak régi ismerőse, korábban kórházi kezelésen voltak együtt és látogatóba érkezett.

Amikor beengedték, vizet kért, majd mindenhonnan pénzt és iratokat vitt el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság F. Dezső ellen lopás és kifosztás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol – írja a police.hu.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.