Nőket vert meg és rabolt ki egy férfi

2018. június 18., 14:06

Szerző:

A 34 éves férfi a vád szerint egy nap alatt két nőt is megtámadott az értékeiért. Az egyik – 80 éves – sértett a bántalmazás következtében súlyos csonttöréseket szenvedett – írja az ügyészség.

A vádirat szerint tavaly május végén a vádlott felfigyelt egy IX. kerületi társasháznál az idős nőre. A 80 éves nő a bejáratnál állva a házban lakó barátnőjéhez csengetett fel, majd amikor az ajtó kinyílt, bement a lépcsőházba. Ekkor hallotta, hogy a mögötte bezáródott kapun a vádlott kopogott és kérte, hogy engedje be. A nő visszafordult, kinyitotta az ajtót. A férfi azonnal, minden felszólítás nélkül nagy erővel ököllel megütötte a nőt.

A sértett az ütéstől elesett, ráesett a táskájára. A vádlott a fekvő nőt megemelte, és a táskát kirángatta alóla. A férfi ezután a táskával, a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, mobiltelefonnal, személyes tárgyakkal és iratokkal együtt elhagyta a helyszínt.

A nő a bántalmazás következtében súlyos, több csont törésével járó sérüléseket szenvedett.

A vádlott ezután hazament, átöltözött, majd még ugyanazon a napon kora délután a XX. kerületben egy másik nőt is megtámadott. A nő egy buszmegálló felé sétált, a férfi először cigarettát kért tőle, majd ököllel megütötte. Ezután letépte a nő nyakáról az arany nyakláncot, a védekező nőt ököllel ismét megütötte, majd a nyaklánccal együtt elfutott.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő férfit két rendbeli rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Ezen bűncselekmények büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.