Nőket vegzáló, családtagokat megfélemlítő ellenzékiektől fél Simonka György

2018. január 10., 14:50

Szerző:

Kemény kampányra számít Békés megyében a botrányairól ismert fideszes politikus, aki szerint az ellenzéki pártok nemtelen eszközökhöz fognak folyamodni – írja a Hír TV.

A Simonkához köthető Magyar Termés TÉSZ Kft. nagyjából egymilliárdos kárt okozhatott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének – ezt még Polt Péter is megerősítette. A Központi Nyomozó Főügyészség költségvetési csalás gyanúja miatt folytat eljárást. Az ügyben tizenegy személy érintett.

A politikus most azt mondta, nem érti, hogyan merülhetett fel a károkozás. Állította, „minden beruházás megvalósult, mindenki ki lett fizetve”, és azt is leszögezte: az ügyben még nem zárult le a vizsgálat, „ez még nincs kimondva”.

Fotó: Youtube

Simonka ennek megfelelően nem is óhajt lemondani mentelmi jogáról:  

„Nem értem, miért. Nincs miért”

– felelte a képtelen felvetésre. Szerinte csak az „ellenzéki média” tesz fel neki ilyen kérdéseket olyan ügyek kapcsán is, amelyekben még tanúként sem hallgatták ki.

A felmérések szerint Simonka támogatottsága megingott a Békés megyei körzetben, ám a politikus úgy látja, tíz éve ezt mondják, ennek ellenére mindig sikerült nyernie a Fidesznek, ugyanakkor „kemény csatára” számít. Hozzátette, attól tart, hogy „néhány olyan párt, amely úgy érzi, más lehetősége nem lesz”, nem megengedhető dolgokat fog tenni a kampány során: „nőket vegzál, képviselők családtagjait félemlíti meg”.