Nocsak, nocsak: egy fideszes aktivista a miskolci választás kamujelöltje

2018. június 22., 08:19

Szerző:

Időközi képviselőválasztás lesz Miskolc egyik önkormányzati választókerületében, mivel a körzet képviselője áprilisban országgyűlési mandátumot nyert. Korábban írtunk arról, hogy az összes ellenzéki pár beállt a Rokker Zsoltti néven elhíresült humorista, egyébként antropológus Erdei Sándor mögé.

Nem sokkal a felsorakozás után feltűnt a kerületben két magát függetlennek nevező induló, szintén Erdei Sándor nevű jelölt és Molnár Zsolt is bejelentette indulási szándékát.

Hubay György és Molnár Zsolt
Fotó: Facebook

Egyikük, Rokker Zsoltti névrokona meglepő módon minden sajtómegkeresés elől elzárkózott, Molnár Zsoltot pedig a hvg.hu kereste meg, aki elismerte, hogy ő a jelölt, de nem akart nyilatkozni. A portál ezután még kíváncsibb lett, így utánajárt annak, kicsoda Molnár és hát, mit ad Isten, kiderült, hogy az úgynevezett független jelölt évek óta fideszes aktivista.

Az épp a napokban érettségizett Molnár fiatal kora ellenére 2014-ig visszamenően felbukkan különböző fideszes rendezvényeken.

Ismeri a körzet fideszes jelöltjét, Nagy Ákost, Kovács Zsoltnak, Kriza Ákos polgármester korábbi kabinetfőnökét is. Ráadásul Molnár a 2018-as kampány alatt Csöbör Katalinnak segített, erről több fotót is megosztott, és van közös képe a másik miskolci fideszes képviselővel, Hubay Györggyel (az időközi választás előtt álló miskolci 12-es körzet parlamentbe jutott volt képviselőjével) és Kubatov Gáborral is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.