Nevet váltott és zászlót bont Toroczkai László mozgalma

2018. június 15., 10:54

Szerző:

„Miután a Jobbik vezetése egy koncepciós eljárással betiltotta a Mi Magunk platformot, Dúró Dórát és engem pedig kizártak, az utunk egyértelművé vált.

Korábbi ígéretemhez híven, amennyiben június 23-án az Ásotthalmon megjelenő bajtársi közösségtől felhatalmazást kapok, akkor önálló politikai mozgalomként folytatjuk. A Mi Magunk azokat jelentette, akik a Jobbikon belül megpróbálták a pártot az árulás és elvtelenség útjáról visszaterelni az eredeti útra.

A 23-án zászlót bontó új mozgalom azonban már az egész nemzetet és az egész országot kívánja képviselni,

ezért a nevünk június 23-tól Mi Hazánk Mozgalom lesz. A jelképünk ugyanaz marad, ahogy mi sem változunk."

– írta Facebook- oladalán Toroczkai László. 

Fotó: Facebook/Toroczkai László

A Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága a múlt csütörtökön, egyhangú határozattal zárta ki a pártból az elnökválasztáson Sneider Tamással szemben alulmaradt Toroczkait. Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti frakciójának volt tagja a kizárás után bejelentette, hogy kilép a pártból.

Az indoklás így szólt: „Toroczkai László súlyos fegyelmi vétséget követett el, s megsértette a Jobbik Alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét. A testület szerint egyértelműen sérelmes volt a Jobbik számára, hogy Toroczkai a párton belüli vitákat a sajtó nyilvánossága előtt folytatta le és nem a belső fórumokon. Toroczkai László a Jobbik tisztújítását követően nem tudott belenyugodni a szavazás eredményébe, amely kapcsán sajtóturnéba kezdett."

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.