Neonáci szervezettől átvett képpel illusztrálta az Orbán-kormány házi politológusa, hogy a miniszterelnök mit gondol a kereszténydemokráciáról

2018. május 13., 21:18

Szerző:

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára csütörtök reggel megosztott a Facebook-oldalán megosztott egy bejegyzést, benne egy képpel, amely szerinte a régi vágású kereszténydemokráciát hivatott illusztrálni. Ez aznap történt, amikor Orbán Viktor a miniszterelnöki beiktatási beszédében megerősítette, amit a május 5-i rádióinterjújában mondott, vagyis hogy „régi vágású, kereszténydemokrata” Magyarország felépítésén dolgozik, a Kiszelly Zoltán által megosztott képen pedig egy családot lehet látni, az egyértelműség kedvéért olyan megjelölésekkel, hogy „összeházasodott szülők”, „hús”, „azonos rasszú fiatalok ismerkednek egymással”. Ennek a gesztusnak a szépséghibája csak az, hogy a rasszista, fajvédő képet eredetileg a Donald Trump-párti amerikai szélsőjobb, az alt-right indította útjára, és Kiszelly Zoltán figyelme alighanem átsiklott afelett, hogy Magyarországon a képet a Tyirityán Zsolt fémjelezte neonáci szervezet, az Erő és Elszántság vette át, amelynek az emblémája világosan kivehető a kép jobb alsó sarkában. Petit malheur.

Az Erő És Elszántság az a szervezet, amelynek az oldalát a Facebook letiltotta, a támogatói számláját az OTP pedig tavaly novemberben megszüntette, Kiszelly Zoltán pedig az Orbán-kormány másik nagy apologétájának és házi politológusának számít Mráz Ágoston Sámuel mellett. 2016 karácsonyán azt írta a Blaha Lujza téri ételosztásról, 

„megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni”,

és ő tette azt a hajmeresztő kijelentést is, hogy

„nem a szabadsággal van a baj, hanem hogyha már az emberek jogait már a homoszexuális kisebbségnek meg mindenkinek a jogait kiterjesztettük, akkor jöhetnek az állatok. Vagy a növények. Azoknak is adjunk jogokat.”

UPDATE: Úgy tűnik, cikkünk megjelenése után Kiszelly Zoltán törölte a posztot a Facebookról vagy megváltoztatta a nyilvánossági körét, ezért alant a képernyőfelvétel róla. 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.