Németh Szilárd magyarázatot követel, de csak rajta röhög a fél internet

2018. május 15., 12:52

Szerző:

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca leendő államtitkára Facebook-oldalán háborog, amiért a T-Systems blokkolja az országgyűlési képviselői irodáját. Napok óta se a telefonvonal, se az internetszolgáltatás nem elérhető, ezért magyarázatot vár a cégtől. 

 

A meglehetősen szórakoztató Facebook-bejegyzésből nem derül ki, hogy melyik irodájáról van szó, de valószínűleg a csepeliről, amelyet annak ellenére tart fenn, hogy az április 8-i parlamenti választásokon az együttes szabó Szabolcs simán megverte és lett a választókerület országgyűlési képviselője. A kommentelők nem is kímélték túlságosan. Van, aki azt a három részből álló megoldást ajánlja neki, hogy 

1) ellenőrizzük, hogy be vannak-e dugva a kábelek,

2) hívjuk fel az ügyfélszolgálatot,

3) énekeljük el a Kossuth-nótát.

Eközben a 444 a T-Systemshez fordult a kérdéseivel az ügyben, amelytől egyelőre azt a választ kapta, hogy utánanéznek az ügynek. Ezt meg is tették, utána pedig a követkerző közleményben jelezték, hogy a probléma már a múlté: „A szolgáltatás kimaradása a csepeli körzetben a múlt héten fellépett áramkimaradás miatti műszaki probléma során keletkezett. A javításon a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország munkatársai dolgoznak, legkésőbb a mai nap végéig helyreáll a szolgáltatás.”

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.