Németh Szilárd hadat üzent a valóságnak, azt is letagadta, hogy Soros György milliókkal támogatta a Fideszt

2017. október 27., 23:18

Szerző:

A Fidesz alelnökét és öklét, volt csepeli polgármestert az Index kérdezte meg erről egy lakossági fórumon.Németh szilárd éppen egy átszellemült monológba merült arról, hogy a milliárdosok politikai befolyásának, amikor a portál újságírója emlékeztette, hogy korábban a Fidesz is részesült Soros György anyagi támogatásában. Ezt követte a lenti párbeszéd:

„– Igen? Én nem tudok erről. Amióta a Fidesz alelnöke vagyok (2015 decembere óta – a szerk.), és amíg kerületi elnök voltam 1998 és 2008 között, addig a Fidesz nem kapott semmiféle támogatást.
– De kapott.
– Mit?
– 8,2 millió forintot, ebből négymilliót eszközökre.
– Nem tudok róla. Utána fog járni.
– Ismeri a pártjának a történetét?
– Hogyne ismerném. Büszke is vagyok rá.
– Ez még a rendszerváltás előtt történt.
– Büszke is vagyok rá.”

Áprilisban a Magyar Narancs nézett utána és derítette ki, hogy az amerikai magyar milliárdos alapítványa, a Soros Alapítvány 1986-ban a Rajk Szakkollégiuot hatmillió, a Bibó Szakkollégiumot pedig 5,8 millió forinttal támogatta. Ez volt az a két intézmény, amelyből a Fidesz kinőtt, de Soros György később, a párttá alakulás alatt bőkezű volt Orbán Viktor alakulatával, amelynek négymillió forint értékű eszközadományt és 4,2 millió forint készpénzt adott. Mostani értéken ez hozzávetőlegesen 125 millió forint körüli összegnek felel meg.

Szóval lehet, hogy ciki, de a Fidesz valószínűleg nem is létezne a támogatás nélkül, amelyet a születése hajnalán kapott a Soros Alapítványtól. A jelenlegi kormánypárt ráadásul egyedüliként élvezhette Soros György támogatását a magyarországi politikai alakulatok közül. Egy 1991-es interjúban az amerikai magyar milliárdos ki is mondta:

„Eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges, fiatal politikusgárda kinevelődésében.  Én őket tartom a jövő ígéretének.”

Akkor még aligha sejthette, hogy 25 évvel később az első számú közellenségnek kiáltják ki a magyar jobboldalon, és több, antiszemita felhangokkal teli plakátkampányt indítanak ellene, a nevét viselő állítólagos terv pedig egy hazug, az igazságot elferdítő nemzeti konzultáció témája lesz. Mindezt többnyire olyanok irányítják – írta meg még tavaly a Népszabadság –, akik a Fidesz megalapítása után az ő pénzén tanultak – beleértve Orbán Viktor miniszterelnököt, Kövér László házelnököt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt és Scmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját.

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.