Nemcsak az ujjai, a lába is sebesen jár az Orbán-család ügyvédjének, ha a sajtó elől kell menekülni

2018. március 24., 17:52

Szerző:

zongorázva kampányolt a roma szavazóknak Bajkai István, ám a Hír Tv riportere elől a szó szoros értelmében elmenekült, amikor az Farkas Flóriánról és a cigányság felzárkóztatására szánt, elsíbolt pénzekről érdeklődött volna. A fideszes terézvárosi képviselőjelölt és csapata láthatóan nem rendelkezett kottával erre az esetre:

Bajkai István
Fotó: Youtube

Persze Bajkai kampányának nem ez az egyetlen „komikus” esete, épp a napokban számoltunk be arról, hogy feljelentésre készül Oláh Lajos, a budapesti 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, a helyi választási bizottság DK-s delegáltja, aki összehasonlította a fideszes jelölt, Bajkai István, és a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért jelöltjének, Bagyó Hildának az ajánlóíveit, és kiderült, hogy 341 esetben ugyanaz a személy ajánlotta mind a két jelöltet, de az ajánlást kísérő aláírások eltérnek egymástól.

Az Index Bajkai Istvánhoz fordult a kérdéseivel, de a politikus – Erzsébetváros ételosztásairól hírhedt alpolgármestere, aki Orbán Viktor, Orbán Ráchel és a miniszterelnöki vej, Tiborcz István jogi képviseletét is ellátta már – nem akart válaszolni. Arra hivatkozott, hogy nem ismeri az ügyet. Bajkai Istvánnak az ügyvédi irodája és a közbeszerzési tanácsadó cége is egymás után nyeri el a nagy állami megbízásokat. De a 168 Óra beszámolt már arról is, hogy a képviselőjelölt alapított egy másik céget, mely ügyvédi irodája mellett üzemel, s mely néhány hónap alatt elnyerte az összes, az Országos BÍrósági Hivatal elektronikus közbeszerzéseit érintő lebonyolítási megbízást is. Január végén pedig újabb, csaknem félmilliárdos megbízást nyert el a Miniszterelnökségtől.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.