Nem titkolózhatnak tovább a felcsúti TAO-milliárdokról

február 10. 16:22

Pert nyert a Demokratikus Koalíció, a jogerős döntés szerint ki kell adni, hogy mire költötte a Felcsút a TAO-pénzeket.

A Demokratikus Koalíció több, mint egy éve pereskedik azért, hogy kiderüljön: mire költi Orbán és Mészáros klubja az adóforintokat.

Még nyár végén a Székesfehérvári Törvényszék elsőfokú ítéletében arra kötelezte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy a DK-nak kiadja a TAO-támogatásokból fizetett beruházásairól, megbízásairól szóló szerződéseket.

Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla döntött másodfokon, ami ezzel jogerős, fellebbezésnek nincs helye. Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak - amelynek évek óta a legtöbb közpénz jut TAO-támogatás keretében - ki kell adnia, hogy mire költötte azt a hozzávetőlegesen 5-6 milliárd forintot, amit 2013. januárja és 2015. novembere között kapott. A jogerős határozat kézhez vételétől számított tizenöt napon belül át kell adni a szerződéseket.

A Demokratikus Koalíció pár héten belül meg fogja tudni, hogy kapott-e a közpénzekből a Mészáros és Mészáros Kft. vagy az Orbán-család – áll a DK közleményében.

A DK továbbá számos adatkikérési pert indít a fideszes futballklubok ellen, hogy kiderüljön, mire költötték a pénzt, amit az oktatásra és az egészségügyre kellett volna fordítani.