Nem regisztrált a civil listára a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, pedig külföldről támogatott szervezet

2018. június 11., 18:34

Szerző:

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem regisztrált a külföldről támogatott szervezet listáján, pedig beszámolója alapján bőven kapott pénzt külföldről. Az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) húszmillió forintos támogatáshoz jutott az alapítvány – írja a K-Monitor.

A szervezet hatmilliárdból gazdálkodhat, TAO-pénzekből, adományokból és az 1 százalékos SZJA-felajánlásokból. Emellett érkezett az UEFA-támogatás. A pénzt azzal az indokkal kapták, hogy az Akadémiáról kikerülő növendékek első osztályú csapatba kerülhessenek.

Pancho Aréna
Fotó: pfla.com

A tavaly sürgősséggel elfogadott civiltörvény szerint azoknak a szervezeteknek kell külföldről támogatott szervezetként regisztrálniuk magukat, amik évente több mint 7,2 millió forintot meghaladó külföldi támogatásban részesülnek. Az Európai Bizottság emiatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, tizennégy civil szervezet pedig a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.