Nem jött ösze a pénz, nem indul el a Politis

2018. január 19., 13:50

Szerző:

Lejárt az Indiegogo felületén indított kampány, amellyel Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője próbált elegendő pénzt összegyűjteni egy 30 fős, kizárólag közéleti tartalmat kínáló, fizetős portálra, a Politisra – írja a hvg.hu.

A végeredmény a honlapon fellelhető adat szerint: 121 ezer euró és 2952 előfizető. Dudás a 37 millió forintnak megfelelő összeggel messze elmaradt saját céljától, ő ugyanis egymillió eurót akart és 30 ezer előfizetőt.

Dudás Gergely
Fotó: Kovalovszky Dániel

Végül a gyűjtés a célkitűzés 12 százalékánál akadt el. Az Indiegogo oldal csak zárolta az eddigi felajánlásokat, azokat most felszabadítja, tehát az előfizetők visszakapták a pénzüket.

Dudás Gergely a gyűjtés kezdetén a hvg.hu-nak azt hangsúlyozta, hogy változást csak akkor lehet elérni, ha próbálkozunk: „Tudom, úgy hangzom, mint egy amerikai motivációs tréner, de így van: csinálni kell, és ha elbukunk, fel kell állni, és próbálkozni újra" – összegzett.

A Dudás Gergellyel készült korábbi interjúnkat itt olvashatják.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.