Németh Szilárd szerint az a baj, hogy minden problémával orvoshoz rohanunk, amúgy nem olyan tragikus a sürgősségi betegellátás helyzete

2018. február 22., 08:05

Szerző:

A Fidesz alelnökét a Magyar Nemzet kérdezte azokról a messzire visszhangzó halálesetekről, amelyek a közelmúltban megtépázták a Honvédkórház sürgősségi osztályának a hírnevét. Németh Szilárd szerint erre úgy válaszolt, hogy „velünk született probléma”, mégpedig az, hogy minden üggyel szeretünk orvoshoz rohanni.

Fotó: Kovalovszky Dániel

 

– Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani

– árulta el az empátia teljes hiányáról tanúbizonyságot tevő megjegyzéssel, amelynek kapcsán Vathy Zsuzsa esetét említette meg. Az írőnő – Lázár Ervin özvegye – tavaly januárban hunyt el, miután öt órán át váratták a Honvédkórház sürgősségijén.

– Szilveszter éjszakája után egy-egy kórház sürgősségi osztálya úgy néz ki, mint egy átjáróház

– mondta erről a Fidesz alelnöke. Szerinte a sürgősségi betegellátás helyzete Magyarországon nem annyira olyan tragikus, mint amilyennek lefestik. Nincsen minden rendben, de más országokban sem „rózsás” a helyzet – vélte. Tett egy szerény javaslatot is, hogy a felelősöket ott keressük, ahol a dolog történik, ami nyilvánvalóan az adott sürgősségi osztály vezetőjét, illetve a kórház igazgatóját jelenti. 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.