Néhány napra megőrül a természet, 18 fokkal melegrekord jöhet, viharos szél lesz

2017. december 11., 09:00

Szerző:

Kora tavaszias idő jön a héten, pár napig kicsit lejjebb lehet venni a fűtést. Ma a maximum átlaghőmérséklet 14 fok lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A napi hőmérséklet 3 és 14 fok között alakul, napos idő várható, estig nem lesz csapadék. Délelőtt a Dunántúl északi részén nagyon felerősödik a szél, 70 km/h fölötti, néhol 85–90 km/h széllökésekkel. Az erős melegfronti hatás és a szél fejfájást, ízületi fájdalmakat, ingerlékenységet, álmatlanságot okozhat, ami megterhelő lehet a szívbetegek és érrendszeri betegségekkel küzdők számára.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Hétfőn és kedden az ilyenkor szokásosnál 10–12 fokkal lesz magasabb a hőmérséklet. A hőérzetet a viharos szél csökkentheti, kedd estig nem valószínű csapadék.

Kedden a nappali maximum hőmérséklet 18 fok körül alakul. Sok helyen várható erős szél, csapadék nem valószínű.

Keddtől péntekig borult és kevésbé felhős időszakok váltják egymást, több alkalommal várható eső, zápor, pénteken jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedden általában 4 és 11, szerdán és pénteken 1 és 8, csütörtökön -3 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 18, később többnyire 4 és 10 fok között alakul.