Nagyréven légpuskával kivégeztek egy többszörös szépségverseny-győztes kiskutyát

2018. július 21., 19:34

Szerző:

Egy 16 éves fiú légpuskával lelőtte egy kecskeméti család fajtiszta, díjnyertes yorkshire terrierjét Nagyréven – derül ki a baon.hu cikkéből. Az incidensről a kutya tulajdonosa, Bajtay Anita mesélt a portálnak. Eszerint a család horgászni utazott el a hosszú hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városba. Péntek reggel a 12 éves kislányával és a két kutyájukkal a nagyrévi házuk udvarán játszott, mígnem néhány percre bement kávét főzni. Amikor visszatért, a kislány körül már csak egy kutya ugrándozott. Azonnal elindultak, hogy megkeressék a hiányzó yorkshire terriert, Nicót, de már csak az élettelen testére találtak rá a második szomszéd előtt. A 16 éves fiú először mindent tagadott, és csak a helyszínre riasztott rendőrök előtt vallotta be, hogy ő lőtte le a kutyát. Állítása szerint azt hitte, hogy egy kóbor kutyáról van szó.

Képünk illusztráció
Fotó: Wikipédia

Nico fajtiszta yorkshire terrier volt, több szépségversenyt is nyert. egy tüdejét érő lövésbe halt bele. – Mindenhova vittük magunkkal, annyira vigyáztunk rá, hogy még a széltől is óvtuk, a barátaink sokszor rajtunk nevettek, hogy már túlzásba visszük. Olyan volt, mintha a kisbabánk lenne – siratta a kutyáját Bajkay Anita. 

A 16 éves fiú ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított, tettéért akár három év börtönt is kaphat. Úgy tudni, a szülei otthon voltak, amikor a kutyára lőtt.

(A 444 nyomán)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.