Nagyon büszkén búcsúzott el a Facebookon Csepreghy Nándor

2018. május 23., 16:33

Szerző:

„Kedves Barátaim,

tegnap Lázár miniszter úr megbízásából befejeztük a Miniszterelnökség átadás- átvételét az új minisztériumok számára. Hét év kormányzati munka és ebből hat év aktív politikai szerepvállalást követően büszkén tekintek vissza a magunk mögött hagyott időre" (...) „Ezúton is köszönöm Lázár miniszter úrnak, hogy a rábízott felelősséget megosztva velem lehetőséget teremtett arra, hogy Orbán Viktor harmadik kormányában dolgozhattam" – kezdi búcsúlevelét Lázár János egykori helyettese, majd bővebben is kifejti, mire is büszke konkrétan. „Vidékfejlesztési politikánk több volt, mint a mezőgazdaság támogatása, hiszen benne volt a vízió, ami

visszaadta a vidéki emberek önbecsülését, mert láthatták, hogy nem jelentenek kevesebbet a Kormány számára, mint a fővárosiak. 

  • Erdélyi magyarként különösen fontosak nekem a nemzetpolitika területén elért eredmények, amelyek nem csupán segítették behegedni a 2004-ben okozott sebeket, hanem el is feledtették azokat. 
  • Az építészet átalakítása létrehozta az esztétika és a funkció együttélésének új keretrendszerét, hogy

a ma felépülő épületek generációk múlva is egy sikeres korszak bizonyítékai lehessenek utódaink számára. 

  • Büszke vagyok arra, hogy ez a kormány mert hinni benne, hogy kis országként is lehetünk függetlenebbek akkor, ha bátor döntéseket merünk hozni sokak által vitatott területeken. Ilyen döntés volt, amikor elköteleztük magunkat az atomenergia megtartása mellett, hitet tettünk és lehetőséget is biztosítottunk a zöld energia fejlődésének. 
  • Végül pedig büszke vagyok a Modern Városok Program beindítására, melynek megtervezése évtizedes jövőt vázolt a vidéki Magyarország 23 >fővárosa< számára"

– írta Cspereghy, akinek főnöke, az árnyékba vonuló Lázár ugyancsak a Facebookon búcsúzott el, de sokkal drámaibb tónusban, ő letargikus zeneszó mellett, sejtelmes mondatokkal és üres fiókokkal köszönt el a maga videójában.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.