Nagy fekete könyvet írtak az elmúlt nyolc év magyarországi korrupciós ügyeiről

2018. március 12., 17:28

Szerző:

A Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország elkészítette a magyar korrupciót bemutató nagykönyvet. A kiadvány Fekete könyv címmel jelent meg, és az elmúlt nyolc év, 2010 és 2018 közötti korrupciós ügyeit dolgozza fel.

Csak a jéghegy csúcsa
Fotó: transparency.hu

A kötetben külön fejezet szól az ország antikorrupciós teljesítményéről, a nagyobb botrányokról, valamint az EU-s forrásokkal és közbeszerzésekkel kapcsolatos kockázatokról. Foglalkozik többek között az MNB alapítványaival, a letelepedési kötvényekkel, a Quaestor-üggyel és Paks II.-vel, és tartalmazza 106 konkrét korrupciós ügy leírását is, A szerzők jelzik, hogy ez a szám még mindig csak a jéghegy csúcsát jelenti.

A könyvet ingyenesen ide kattintva lehet letölteni.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.