Most több száz millióért megépítik, de öt év múlva már le is bontják a kisvárdai Ökoparkot

2018. szeptember 4., 13:06

Szerző:

A lórehabilitációs központ és más szenzációk mellett Kisvárdára tervezett Öko-filmpark célja a természettel való kapcsolatunk újraértelmezése lesz a modern technológia eszközeinek és a filmes világ szuggesztív és népszerű eszköztárának bevonásával. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal 1,295 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el ökoturisztikai fejlesztésekre. Ebből kap majd egy szeletet ez a projekt is. 

Mivel uniós támogatásból megvalósuló projektről van szó, azt minimum 5 évig fenn kell tartani az előírások szerint. Így elkerülhető a lehívott támogatás visszafizetése. A környezetvédelmi hatásvizsgálati dokumentációban foglaltak szerint az 5 év letelte után a létesítmény iránti igény, a helyszín állapota alapján döntenek majd annak további sorsáról.

Az öko-filmpark sorsa azonban a jelek szerint máris eldőlt: augusztus 29-én a környezeti hatásvizsgálati eljárásban közmeghallgatást tartott a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály. Ott pedig már arról volt szó, hogy a létesítményt

a kötelező 5 éves fenntartási időszak után el fogják bontani.

– írja az mfor.