A szekszárdi gimnázium elé felfújták, hogy mondjon le az igazgató, aki megtiltotta egy diáknak, hogy ellenzéki posztokat lájkoljon a Facebookon

2019. szeptember 15., 10:10

Szerző:

Az igazgató, Heilmann Józsefné lemondására felszólító üzeneteket fújt fel a Momentum Mozgalom ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX a szekszárdi  Garay János Gimnázium köré az aszfaltra, tiltakozásul az ellen, hogy az iskolában a diákoknak megtiltották, hogy ellenzéki posztokat lájkoljanak a Facebookon, emiatt pedig egy tanuló – a diákönkormányzat elnöke – úgy döntött, hogy elhagyja az iskolát.

„A Momentum TizenX felszólítja Heilmann Józsefnét, hogy haladéktalanul mondjon le igazgatói pozíciójáról. Úgy véljük, hogy minden diáknak joga van a szabad politikai véleménynyilvánításhoz. Emiatt pedig semmilyen tanár vagy igazgató nem vonhatja felelősségre. Meggyőződésünk, hogy azoknak az autoriter hajlamú iskolaigazgatóknak semmi helyük iskoláink élén, akik képesek meghurcolni diákjaikat csupán azért, mert nem értenek velük egyet. A Momentum TizenX aktivistái dislike-jeleket fújnak fel az iskola közvetlen közelébe - ezzel szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét Heilmann Józsefné elfogadhatatlan magatartására”

– hangzik a a Momentum TizenX lapunkhoz is eljuttatott közleménye.

Fotó: Momentum Mozgalom

Szerdán derült ki, hogy a Garay János Gimnáziumot inkább elhagyja a diákönkormányzat elnöke, miután számonkérték, miért lájkolta az MSZP-nek az iskolát érintő Facebook-posztját. Heilmann Józsefné körül nem először tör ki a botrány, ő ugyanis az az iskolaigazgató, akinek a fékevesztett bosszúvágya évek óta üldöz egy szekszárdi fiút és családját egy videó miatt a gimnáziumban folyó munkáról, az iskola légköréről.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.