Molnár kirúgta Nyakót, most már sajtófőnöke sincs az MSZP-nek

2017. október 17., 19:24

Szerző:

Az MSZP elnöke egy kedd esti Facebook-posztban jelentette be, hogy megválik a párt sajtófőnökétől. 

Az ügy hátterében az a közlemény áll, amelyet Nyakó István adott ki kedd délután. Arra reagált, hogy a DK-s Gréczy Zsolt perrel fenyegetőzött, miután a szekszárdi MSZP és néhány, a párthoz közeli portál is felkapta a hírt, hogy a DK politikusa egy Mercedesszel utazott a városba, hogy a helyi fideszesekkel találkozzon egy pincészetben. A közlemény így hangzik:

„Reagálás Gréczy Zsolt feljelentésére: foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával!

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett.

Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog.

Kiadó: MSZP Országos Központ”

Molnár Gyula Facebook-posztjának a tanúsága szerint a közlemény aligha nyerte el a párt tetszését, a sajtófőnök menesztése pedig azt jelenti, hogy az MSZP-nek már nemcsak miniszterelnök-jelöltje, de kommunikációs vezetője sincs. 

Gréczy Zsolt egyébként azt állítja, hogy a szóban forgó időpontban Budapesten tartózkodott.

(A HVG.hu nyomán)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.