Molnár Gyula lemond, ha nem nyer az MSZP

2018. január 22., 14:28

Szerző:

Lemond pártelnöki tisztségéről Molnár Gyula, ha az áprilisi országgyűlési választásokon nem nyer az MSZP-Párbeszéd szövetség – ezt maga a szocialista párt elnöke jelentette be az Echo Tv Mérleg című műsorában.

Az MSZP ezzel együtt biztos benne, hogy a Párbeszéddel együtt elérik és meg is haladják a parlamentbe jutáshoz szükséges 10 százalékot. Molnár abban bízik, legújabb miniszterelnök-jelöltjükkel az április 8-i választásokon akár 20 százalékot is elérhetnek.

Az MSZP elnöke megerősítette, hogy továbbra is nyitottak az LMP-vel való tárgyalásokra, bizonyos körzetekben még vissza is léptetnének jelölteket, ha mérhető a győzelem esélye. Az MSZP elnöke egyébként a stúdióban tudta meg, hogy Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő hajlandó lenne visszalépni Szekszárdon Hadházy Ákos, az LMP társelnöke javára.

Molnár arról is beszélt, hogy az Együtt-tel nem lesz együttműködés, ezen kívül közölte, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt hamarosan bejelenti az árnyékkormányának tagjait.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.