Molnár Gyula: bárki bármit mond, még nincs megállapodás a 106 baloldali képviselőjelöltről

2017. november 17., 10:47

Szerző:

– Minél közelebb vagyunk valamihez, annál könnyebben kezdődnek meg találgatások, s annál könnyebben akarják bizonyos körök befolyásolni a lehetséges eredményeket – mondta a 168 Órának Molnár Gyula. Az MSZP elnöke egyértelművé tette:

Molnar Gyula tisztázta a helyzetet

még nincs olyan megállapodás, amellyel az érintett pártelnökök a nyilvánosság elé álltak volna, azaz aláírt képviselő-jelölti lista sem állhat senkinek a rendelkezésére. Akkor sem, ha valakinek ilyesmit fúj a postaládájába a szél.

Molnár Gyula elmondta azt is: az MSZP részéről Hiller István választmányi elnök, Tóth Bertalan frakcióvezető, valamint ő maga, a párt elnöke van felhatalmazva a szövetségesi tárgyalásokkal, így érdemben kizárólag ők tudnak nyilatkozni is ebben a témában. Minden egyéb találgatás és megtévesztő szivárogtatás csak arra alkalmas, hogy időben távol tolja a valódi megállapodást, ami a pártelnök szerint megengedhetetlen.

Az MSZP elnöke nem kívánta kommentálni a kiszivárgott lista tartalmi elemeit, mert – mint fogalmazott – azokról elsőként a szövetségesekkel kell megállapodni, nem pedig a nyilvánossággal. Molnár Gyula úgy látja, aki most ezt a listát tényként nyilvánosságra hozta, annak nem a közéletről való tájékoztatás volt a célja.

„Ez nem újságírás, ez politikai befolyásolási kísérlet, maga a politikacsinálás" – fogalmazott.

Összeállt a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjének listája – adta ugyanis hírül ma reggelre időzítve a Zoom.hu. A cikk szerint a baloldali pártok, így az MSZP, a DK, valamint az Együtt-P szövetség és a MoMa, továbbá a Liberálisok jelöltjei között nemcsak Bokros Lajos és Fodor Gábor, valamint az Együtt és a Párbeszéd, hanem még az LMP-s Szél Bernadett is helyet kaphatna. A 106 körzet felosztása tehát arányaiban készen van, és látszólag csak arra vár, hogy jóváhagyják a felek. Ennek azonban egyelőre gátja, hogy a DK azt szeretné, ha bevonnák a tárgyalásba az Együtt-PM-et is – írta a portál.

 

Néhány választókerület és indulója a Zoom.hu birtokába került lista alapján:

Borsod 1 (Miskolc1) – dr. Simon Gábor (MSZP) vagy Debreczeni József (DK)

Budapest 5 (VI.-VII. ker.) – Oláh Lajos (DK)

Budapest 9 (X. ker) – Burány Sándor (MSZP)

Budapest 12 (XV. ker) – Hajdu László (DK)

Budapest 15 (XVIII. ker) – Kunhalmi Ágnes (MSZP)

Budapest 16 (XX. ker) – Hiller István (MSZP)

Budapest 18 (XXII. ker) – Molnár Gyula (MSZP)

Fejér 3 (Bicske) – Dr. Bourgla Ossamah (MSZP)

Fejér 4 (Dunaújváros) – DK-s

Hajdú-Bihar 1 (Debrecen1) – Gurmai Zita (MSZP)

Hajdú-Bihar 2 (Debrecen2) – DK-s

Heves 1 (Eger) – Korózs Lajos (MSZP)

Komárom-Esztergom 2 (Esztergom) – DK-s (várhatóan Vadai Ágnes)

Nógrád 1 (Salgótarján) – DK-s

Pest 1 (Érd) – Tóbiás József (MSZP)

Pest 2 (Budakeszi) – Bárány Balázs (MSZP)

Pest 3 (Szentendre) – DK-s

Pest 5 (Dunakeszi) – DK-s

Tolna 1 (Szekszárd) – Harangozó Tamás (MSZP)

Tolna 3 (Paks) – Heringes Anita (MSZP)

Veszprém 1 (Veszprém) – Mesterházy Attila (MSZP)

Veszprém 4 (Pápa) – Gőgös Zoltán (MSZP)

Zala 2 (Keszthely) – DK-s

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.