Módosították a törvényt, így Patyi András már pályázat nélkül lehet bíró

2018. július 26., 17:46

Szerző:

Megjelent a Magyar Közlönyben a Lex Patyiként elhíresült kormányrendelet, ami alapján egy bírót pályázat nélkül is ki lehet nevezni, ha rektori kinevezés miatt hagyta el az igazságszolgáltatási pályát – szúrta ki a Hír Tv.

A bírók jogállásáról szóló törvénymódosítás megkönnyíti Patyi András kinevezését a közigazgatási felsőbíróság élére. 

Patyi András augusztus 31-i határidővel mondott le a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról. Szakmai körökben őt emlegetik esélyesnek a felsőbíróság elnöki pozíciójára, lemondását is ennek tulajdonítják. Az NKE élén Koltay András, a Médiatanács tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője válthatja.

Az NKE tisztavatási ünnepsége Budapesten

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.