„Minket innen nem lehet száműzni, legfeljebb Orbán Viktort börtönbe küldeni”

2018. április 21., 20:48

Szerző:

Csodálatos, hogy ennyien vagytok, és megmutatjátok, hogy nem egy egyszeri lázadás volt. Van remény Magyarországon – kezdte a szombati kormányellenes tüntetésen beszédét Gyetvai Viktor a Független Diákparlament elnöke. Köszönetet mondott a diákságnak, szerinte most tizenévesek írják a történelmet „Bárki is hamisítsa azt, ti írjátok a történelmet” – állította.

Óriási tömeg gyűlt össze a mai tüntetésen is
Fotó: Biró Marianna

 

A változás az utcán kezdődik, de nem ott ér véget – mondja, amire a tömeg skandálni kezdi, a „Mi vagyunk a többség” rigmust. Gyetvai szerint tanulni kell Orbán hibájából. - Mi nem oszthatjuk szét az országot. Az a dolgunk, hogy egyesítsük. Szeretnénk egy korrupciómentes, fejlődőképes, normális országban élni. Követelhetünk sok mindent Orbántól, de a demokráciát nem ő fogja megadni nekünk – fűzte hozzá, amire a tömeg azt skandálja,  „Demokráciát”!

Gyetvai ezután arról beszélt, hogy meg kell szervezni a civil társadalmat, ő hisz abban, hogy vannak célok, amikért bármilyen vegyes is a társaság, tudnak közösen küzdeni. Európai magyar állampolgárként kell összefogni, odafigyelni egymás problémáira, segíteni egymásnak. – Ha ezt elérjük, akkor lesz Magyarország, Orbán beiktatásakor, illetve bármely kétharmados törvény elfogadásakor is utcára akarnak vonulni. Mert minket innen nem lehet száműzni, legfeljebb Orbán Viktort börtönbe küldeni – kiáltotta a fiatal.