Mindenkit meg akart téveszteni a legyőzött fideszes, de Márki-Zay Péter videóval cáfolta

2018. május 1., 18:52

Szerző:

Hegedűs Zoltán volt hódmezővásárhelyi alpolgármester még a múlt csütörtökön egy mosolyjellel, egy tűző nappal és egy üveg pezsgővel tűzdelt Facebook-bejegyzésben adott hírt arról, hogy a városi közgyűlés elfogadta a Járható Vásárhely Program, így pedig 48 utca és 21 járda felújítását támogatják még ebben az évben.

 

A fideszes politikus valószínűleg úgy érezte, hogy az ünnepi hangulat nem lenne teljes egy kis megtévesztés nélkül, a bejegyzésben ugyanis azt állítja, hogy négyen – köztük a független polgármestere Márki-Zay Péter nem szavazták meg a támogatást. Ez nyilvánvalóan nem volt igaz, Márki-Zay simán cáfolta egy videóval, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra a Facebook-oldalán. Ezen világosan lehet hallani, hogy Hegedűs állításával szemben a támogatásról egyhangú döntés született, a polgármester is igennel szavazott.

 

A Járható Vásárhely Program arról szól, hogy egymilliárd forintért járda-és útépítést végeznek a városban. Párthovatartozástól függetlenül mindenki támogatja, beleértve magát Márki-Zayt is, akinek szerepelt a választási programjában, a polgármester állítása szerint azonban egyszerűen nem áll Hódmezővásárhely rendelkezésére a szükséges keret, a képviselő-testületi többség pedig szeretné csődbe vinni a várost. Csütörtökön a költségvetés biztosításáról tartottak egy önálló szavazást, amelyen Márki-Zay és még három politikus valóban nemmel szavazott, de ez a szavazás nem a Járható Vásárhely Program létjogosultságáról szólt. Márki-Zay korábban egyértelművé tette, hogy támogatja a projektet, de a megvalósításához meg kell teremteni a megfelelő jogi, műszaki és pénzügyi feltételeket. Kedd délután Hegedűs jelentkezett is a mindent tisztázó videóval, de nagyvonalúan átsiklott afelett, hogy a múlt csütörtöki Facebook-bejegyzésében még nem tett különbséget a két szavazás között. 

 

A Járható Vásárhely Program egymilliárd forintjáról szóló döntéssel párhuzamosan a fideszes többség megvonta Márki-Zay Péter rendelkezési jogát a 100 millió forintot meghaladó pénzügyi források felett. 

Hódmezővásárhelyen február 25-én tartottak időközi polgármester-választást, amelyen a függetlenként, de teljes ellenzéki támogatással induló Márki-Zay simán legyőzte Hegedűst. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.