Minden ápoló érezhetően megemelt bért kapott – mondta a kétforintos emelésről Rétvári Bence

2018. március 12., 18:42

Szerző:

Mint megírtuk, a HírTV-nek korábban az egyik Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápoló arról számolt be, hogy a Balog Zoltán által búgó hangon beharangozott 8 százalékos béremelés valójában nettó 2, azaz kettő forintot jelentett az esetében, amit egyébként február 20-án valóban meg is kapott.

A Jobbik képviselője, Rig Lajos az eset után írásbeli kérdést tett fel Balog Zoltán humánerőforrás-miniszternek „Képesek két forinttal kiszúrni az ápolók szemét?” címmel, amire az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence válaszolt, hogy tudniillik „nincs olyan „egészségügyi szakdolgozó, akinek januárban a garantált bérminimum emelésével vagy a január 1-re előrehozott ágazati béremeléssel ne nőtt volna az alapbére.

Tehát minden ápoló érezhetően megemelt bért kapott meg februárban:

az alacsonyabb fizetésűek február 5-ig kapták meg a 12 százalékos emelést (19.500 forint), míg a magasabb fizetésűek február 20-ig kapták meg a 8 százalékkal megemelt bért. Reális kép az egyéni béremelés mértékéről csak a két emelés együttes figyelembevételével, a januári és a februári összes utalás összehasonlításával kapható. Akik ezt szándékosan figyelmen kívül hagyják, álhíreket gyártanak kampánycélból”.

Érezhető mérték
Fotó: Hír TV

A konkrét esetre az államtitkár, a Fidesz KDNP váci országgyűlési képviselőjelöltje és krumplimágusa tehát nem tért ki.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.