Milliárdos maffiózókkal szövetkeztek a csongrádi fideszesek a roma szavazatokért? A Célpont ezt állítja, a Fidesz és Lázár János perel

2018. február 24., 01:17

Szerző:

Hétmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – állítja a Célpont. A Hír TV tényfeltáró műsora szerint egy 2013-ban lekapcsolt, a két fő gyanúsított, V. Máté és H. József körül kiépült maffia képviselői ajánlatot tettek a Fidesznek, azt ígérve, politikai védettség fejében a csongrádi romákat ráveszik, hogy a Fideszre szavazzanak az április 8-i parlamenti választásokon. Ehhez azt a hatalmas adatbázist használják fel, amelyhez több tízezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. A Célpont azt állítja, hogy magával Lázár János kancelláriaminiszterrel, volt hódmezővásárhelyi polgármesterrel kötöttek alku, hogy ügyüket a lehető legenyhébben fogják elbírálni a megfelelő számú szavazatért.

A Célpont úgy tudja, hogy az ügy két egyházat is érint, a Fidesz nem közvetlenül, hanem a johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, azt a nemrég alakult szervezetet, amely irányítja az akciót. Szervezésével a Célpont szerint Romano Kraj csongrádi kulcsembere, Rafael Lion szegedi roma politikus és joghallgató van megbízva.

Fotó: Hír TV

– Hozzám is bekopogtak, és akkor én is írtam alá, csak most nem tudom, hogy kinek. – De mit írtál alá? – Hát csak a nevemet kérték. A nevemet kérték, meg az adataimat írták föl. – Aha. De mihez? – És még egy kiló kenyeret is adtak, hogy indulnak a parlamenti választásokon… – mondja valaki a riportban.

A Célpont péntek esti adása nyomán a Miniszterelnökség közölte, hogy a Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt feljelentést tesz a Hír TV és a szintén Simicska Lajoshoz érdekeltségi körébe tartozó Index ellen is. Helyreigazítást és és milliós sérelemdíjat követelnek a két orgánumtól – derül ki az MTI-ben megjelent közleményből.

Ami a hétmilliárdos költségvetési csalást illeti, 2013 egyik hírhedt ügye volt, hogy Győrszentivánon a NAV magyar, szlovák és cseh rendőrségi együttműködés nyomán  lekapcsolta azt a fémhulladék-kereskedő maffiát, amely Szlovákia és Csehország költségvetését is megkárosította úgy, hogy az adott EU-tagországban működő cégeken keresztül jogcím nélkül kértek áfát az ügyfelektől, és nem fizették be az államkasszába. A szlovák költségvetést 21 millió eurós (6,2 milliárd forintos), a csehet 80 millió koronás (920 millió forintos) kár érte. A 2013-as rajtaütéskor 19 nagy értékű autót, köztük egy Bentleyt és egy Maseratit foglaltak le 230 millió forint értékben, 62 millió forint készpénzt és ékszereket, hat kilogramm aranyat és 780 millió forint értékű ingatlant. Néhány gyanúsítottnál kötegekben álltak az ötszázeurós bankjegyek – írta meg akkor az Origo. Az ügynek összesen 19 magyar gyanúsítottja van.