Micsoda meglepetés: a Fidesz-KDNP is támogatja a genderszak megszüntetését

2018. augusztus 14., 12:48

Szerző:

Támogatja a Fidesz–KDNP-frakciószövetség a kormány lépését, hogy megszüntessék a genderszakot, mert a társadalmi nemek tanulmánya nem fér bele a keresztény értékrendbe – mondta Hollik István a Hír TV műsorában.

– A társadalmi nemek szak azt gondolom, hogy több sebből is vérzik. Egyrészt hozzáértők vannak, akik azt mondják, hogy ez nem tudomány – válaszolta Hollik az új Hír TV régi-új műsorvezetőjének, Földi-Kovács Andreának arra a kérdésére, hogy „mi a bajuk a genderrel”.

– Nem kell szakértőnek vagy hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy genderológusok iránti munkaerő-piaci kereslet igen csak csekély. A másik pedig az nem egy titkolt cél, hogy Magyarországon valóban egy kereszténydemokrata országot hozzunk létre, amely egyébként a normalitást és a keresztény értékeken alapuló életet és értékeket védi. Na most az a helyzet, hogy a társadalmi nemek gondolata, ami nem egy tudomány, hanem egy ideológia, ráadásul szorosan köthető a liberális ideológiához, az azt gondolom, hogy ebbe nem fér bele

– fogalmazott a frakció szóvivője.

Amint azt megírtuk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma azzal indokolta a képzést megszüntető rendeletmódosítást, hogy a szakokra nincs igény, fenntartásuk nem gazdaságos. Ezt a CEU rektorhelyettese egy egyszerű táblázattal megcáfolta.

A kormányzati terveknek némileg ellentmond a Notre Dame Egyetemmel kötött megállapodás, ami alapján az intézmény jövő ősztől Budapesten több szakot is indít. A katolikus egyetem campusán ugyanis komoly kutatómunka folyik a társadalmi nemek területén.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.