Mi van Orbán Viktor puttonyában? A kormányfő Brüsszelbe indult, de nem jókívánságokat megy átadni

2017. december 14., 10:33

Szerző:

Orbán Viktor elvitte magával az uniós csúcsra az úgynevezett nemzeti konzultáció eredményeit. A kormányfő – a Facebook-oldalán közzétett videóban – azt mondta,

„a helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákomban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, nem kíván Soros-tervet, és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre”.

Orbán állította, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről. Ez a – szerinte tehát – 2,3 millió ember súlyt ad a magyar álláspontnak és javítja az ország esélyeit a vitában – közölte, jelezve, hogy az uniós csúcs napirendjén szerepel a migráció kérdése is.

A miniszterelnökről – vállán egy hátizsákkal – a felvétel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar delegáció Brüsszelbe indulása előtt készült csütörtök reggel.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.