A NER-rokonság közben vidáman gyarapodik tovább, most éppen 1,7 milliárdos állami megbízást kapott Mészáros Lőrinc testvére

2020. március 27., 11:24

Szerző:

Mészáros János két cége, az Adept Enviro Kft. és a Herceghalom Interat Zrt. szépen fizető közpénzes munkához jutott.

Legújabb cége, az Adept Enviro Kft. a Naturaqua Környezetvédelmi Zrt.-vel és a Wessling Hungary Környezetvédelmi Kft.-vel közösen nyert el egy 1,5 milliárd forintos keretszerződést a balatonfűzfői Nitrokémia Zrt.-től — derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumokból. A cégek monitoring, mintavételi, laboratóriumi és szakértői feladatokat látnak el – írja a 24.hu.

Gazdagok öröme  Mészáros János a kép bal szélén, bátyja mellett örvendezik
Fotó: Fotó: MTI

A Herceghalom Interat nevű Mészáros-cég a Hidrot Kft.-vel közösen 241,1 millió forintért szállíthat 12 darab IRUS Deltrak 2.5-ös rádiós fűkaszálógépet és adaptereket az állami cégnek.

Mészáros János cégei a portál számításai szerint csak tavaly 7,7 milliárd forint értékben jutottak közpénzből finanszírozott munkákhoz.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.