Mészáros Lőrinc polgármester megbízást ad Mészáros Lőrinc vállalkozónak a felcsúti szennyvízhálózat korszerűsítésére

2018. január 24., 10:50

Szerző:

6,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt közös konzorciuma az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szennyvíztisztitó telep korszerűsítése címén. A tender szerint Orbán Viktor miniszterelnök volt iskolatársa és barátja Bicske és környéke szennyvízhálózatát fejleszti majd az EU által finanszírozott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében – írja a hvg.hu.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az uniós közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy a beruházást eredetileg 5,4 milliárd forintra becsülték, vagyis a Vál-völgyi Rockefeller cége több mint egymilliárd forinttal drágábban nyerte el a feladatot. Figyelemre méltó, hogy a cégnek a felcsúti szennyvízhálózatot is fel kell újítania, ami azt jelenti, hogy a felcsúti polgármester Mészáros megbízást ad a felcsúti vállalkozó Mészárosnak a munka elvégzésére.

Mészáros cégei az év kezdete óta, 17 nap alatt 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el, a mai győzelemmel már 106,87 milliárd forintnál jár a számláló.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. Csak tavaly 23 milliárd forintnyi ilyen közbeszerzést nyert el.