Mészáros Lőrinc embere átvette a hatalmat a veszprémi kézilabda felett

2018. május 9., 16:48

Szerző:

Mészáros Lőrinc jobbkeze, Csík Zoltán lett a leghíresebb magyar kézilabdacsapat, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója – értesült a Heti Válasz.

Csík Zoltánt a felcsúti milliárdos „kabinetfőnökeként”, „gazdatisztjeként”, „intézőjeként”, „nagybevásárlójaként” vagy „céges előkóstolójaként” emlegetnek a bennfentesek. A bizalmas nemrég távozott az Echo TV igazgatóságából. Ez nem azért történt, mert konfliktusa támadt volna kenyéradójával, hanem mert új feladatot kapott. – A célfeladatot ellátó emberek oda mennek, ahová küldik őket. Olyan szolgálatteljesítők, mint a katonák. Ahol feladat van, oda küldenek – nyilatkozta akkor.

Fotó: Facebook

Ez az új feladat pedig a veszprémi kézicsapat vezérigazgatói posztja. Az április 16-i rendkívüli közgyűlésén kinevezték vezérigazgatónak az addig a részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítő Csík Zoltánt, az addig irányító Sevinger Zsolt pedig cégvezetőként folytatja a munkát.

A portál szerint a Veszprém Handball Team Zrt. persze eddig sem állt fényévekre Mészáros Lőrinctől: a cég 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő (de papíron tőle független) Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona. Másik cége, a Mészáros és Mészáros Kft. régóta a csapat kiemelt szponzora. 

A Veszprém az Orbán Viktorral a hírhedt G-napon szakító Simicska Lajos kedvenc kézilabdacsapata, amelynek 2015 végéig az üzlettársa, Fonyó Károly volt az elnöke. A G-nap után az állami érdekeltséghez tartozó szponzorok egymás után hátráltak ki a klub mögül, a milliárdostól pedig indoklás nélkül elvették az évek óta bérelt díszpáholyát. 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.