Mester Ákos Pulitzer-díjat kapott

2018. március 12., 06:37

Szerző:

Pulitzer-emlékdíjat kapott életművéért Mester Ákos, a 168 Óra alapítója, egykori főszerkesztője, s riporteri munkájáért elismerésben részesült Földes András, az Index újságírója. A 28. alkalommal megtartott Joseph Pulitzer-emlékdíj átadóünnepségén Mester Ákos a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy a mai szimulált sajtószabadság, tehát nem létezik, mindössze látszat. „A miniszterelnök úr már azt is mondta, hogy a viták ideje lejárt, ezzel minthogyha azt üzente volna a népnek, hogy kuss legyen. Én abban reménykedek, hogy a nép hamarosan visszaüzen” – jelentette ki Mester Ákos.

Fotó: 168 Óra archív

Rangos Katalin újságíró, a díjat odaítélő kuratórium tagja arról beszélt, hogy a hatalom ma, azok kivételével, akiket saját magának tenyésztett, kutyába se veszi az újságírókat. „Ez sokáig nem mehet így, gondoltam én ezelőtt 3-4 évvel, és a 3-4 év azért soknak tűnik. Tehát tévedtem, sokáig is mehet ez így”, mondta.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.