Mérgezett tejjel zsarolták a hazai Auchant

2018. május 14., 07:39

Szerző:

Az ismeretlen bűnöző levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – értesült a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Iparági szereplők szerint az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Ők sem mertek kockáztatni: közleményt adtak ki az esetről és figyelmeztették a vásárlókat, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

De az sem biztos, hogy a zsaroló beváltotta volna a fenyegetést, mert a Nébih információja szerint lapzártánkig nem találtak fertőzött tejet sehol.

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.