Mentő vitte el Lagzi Lajcsit, elesett a bírósági mosdóban

2019. május 24., 10:15

Szerző:

Nem kezdődhetett meg Galambos Lajos, vagyis ismertebb nevén Lagzi Lajcsi büntetőügyének pénteki tárgyalási napja, mert az áram-, gáz- és vízlopással, illetve vesztegetéssel vádolt híresség rosszul lett a Budaörsi Járásbíróság földszinti mellékhelyiségében - értesült a Blikk.

Miután hiába várták a tárgyalóteremben, a bíró szólt Galambos Lajos védőjének, mire ő felhívta a zenészt. Lajcsi közölte, hogy

rosszul van, elesett a bíróság épületében lévő mellékhelyiségben.

Fröhlich Krisztián ügyvéd azonnal tárcsázta is a segélyhívót. Az érkező ügyeletes orvos megmérte a vádlott vérnyomását, majd megkérdezték, van-e valahol egy hordágy. Közben már a mentőautó is megérkezett, de Galambos Lajos nem akart velük menni, inkább visszatért volna a tárgyalásra.

Végül mégis elvitték a mentők.

Az ügyben két hónapja bírócsere miatt indult újra a büntetőper. A több tíz millió forintos áram-, gáz- és vízlopással, illetve vesztegetéssel vádolt Galambos Lajosnak lehetősége volt arra, hogy lemondjon a tárgyalás jogáról. Ezzel évekkel rövidíthette volna a kiszabható büntetést, de ő csak akkor vállalta volna a Budaörsi Járási Ügyészséggel az egyezkedést, ha korrigálják a vádiratot, amelyben az ügyvédje szerint is sok a tévedés.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.