Menekültekkel riogató, fajsúlyos történeteket rendelt a külképviseletektől Szijjártó Péter sajtósa

2018. április 7., 07:38

Szerző:

Menczer Tamás, a külügyi tárca kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára a Telegraph cikke szerint

körlevelet küldött a magyar külképviseleteknek, hogy a kampány segítése érdekében gyűjtsenek negatív nyilatkozatokat menekültekről 

– beilleszkedési problémáikról, oktatási nehézségeikről és no-go zónákról –, és olyan külföldön élő magyarokról, akik beszélnének negatív tapasztalataikról.

A március 13-án szétküldött email az Indexhez is eljutott, többek közt az szerepel benne, hogy

„Szükségem van minden olyan fajsúlyos hírre, nyilatkozatra, amelynek témája az, hogy az adott országban mekkora problémát jelent a migráció.”

Menczer Tamás, Szijjártó Péter szóvivője
Fotó: MTI/KKM

A brit lap szerint

az e-mailt az államtitkár elküldte a stockholmi, párizsi, berlini, római, brüsszeli és bécsi magyar nagykövetségre is.

A Telegraph továbbította a levelet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek, ahol nem kívánták kommentálni, mivel éppen futó kampányokról nem nyilatkozhatnak. Az ügyben hétfőn nyilatkoznak majd.

 

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.