Meneküljön nyaralni, ha tud: megkezdődött a körúti villamospálya-felújítás – fotók!

2018. június 16., 16:36

Szerző:

Június 18-tól az iskolaszünetben érvényes menetrend lép életbe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járathálózatán. Egyes járatok a megszokottnál némileg ritkábban közlekednek a kisebb igény miatt. Részletek a BKK honlapján és Facebook-oldalán, ahol azonban nemcsak a nyári menetrendváltozásokkal lehet szembesülni.

Június 16. és szeptember 2. között az Oktogon és a Harminckettesek tere között újítják fel a 4-es, 6-os villamosok vonalát
Fotó: Bíró Veronika

A BKK közlése szerint a jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek. A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító villamosforgalom jelentős terhelést jelent a pályára, a modernebb felépítmény viszont a későbbi karbantartást gyorsabbá, egyszerűbbé teszi – olvasható a közleményben.

Nekiestek.
Fotó: Bíró Veronika

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én az ideiglenes forgalmi rend kialakításakor az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár. Ezt követően a villamosok a Széll Kálmán térről az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig a Harminckettesek teréig közlekednek, a pótlóbuszok az Oktogontól a Corvin-negyedig járnak majd.

A villamospótló buszok zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.