Megvan, ki követheti Patyi Andrást az NVB élén

2018. augusztus 13., 15:44

Szerző:

Rádi Péter lehet a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke, azaz a közigazgatási felsőbíróság élére készülő Patyi András utódja – tudta meg a 24.hu.

Kedden választják meg az új elnököt, az ülés napirendjén már szerepel is az elnök lemondásának tudomásul vétele és új elnök megválasztása. A jelek szerint Patyi egyelőre csak a testület vezetéséről mond le, de tagja marad az NVB-nek, így lesz beleszólása az utód megválasztásába. A portál úgy tudja, hogy Rádi a leköszönő elnök kiszemeltje.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Rádi Péter ügyvéd, 2015 szeptemberében Csenterics Ferenc halálával, póttagként lett a választási bizottság tagja. 2010-ben a IX. kerületi képviselő-testület delegálta a helyi választási bizottságba, ezután jelölte őt póttagnak Áder János köztársasági elnök. Korábban a veresegyházi önkormányzat jogi bizottságának munkájában is részt vett.

Az NVB tagjaként Rádi a legtöbbször a Patyi András által előterjesztett álláspontnak megfelelően szavazott. Szabotázsnak minősítette, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátokon érvénytelen szavazatra buzdított a kvótanépszavazás előtt. Ő is azok közé tartozott, akik elérték, hogy ne az MSZP-s Nyakó István, hanem a kopaszok által védett Erdősi Lászlóné kérdését hitelesítse a vasárnapi zárvatartásról.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.