Megszüntették a nyomozást a szexuális zaklatással vádolt tyukodi polgármesterrel szemben, de a határozattal nincs rendben valami

2018. február 27., 15:22

Szerző: Bíró Veronika

Megszüntették a nyomozást a tyukodi polgármester ügyében, akit a helyi anyakönyvvezető vádolt meg szexuális zaklatással – írja a 24.hu.

Fotó: Németh-Kiss Pálma Facebook-oldala

A nyomozás nyolc hónapon át tartott. Németh-Kiss Pálma anyakönyvvezető mellett többen tanúskodtak, mégis arra hivatkozva szüntette meg a nyomozást a csengeri rendőrőrs parancsnoka, hogy nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Czibere József emberi méltóságot sértő módon viselkedett.

A nő állítása szerint Czibere először megfenyegette, hogy az ő és a lánya munkahelye is tőle függ, aztán tavaly májusban bement hozzá az irodába, fogdosni, simogatni kezdte a mellét és a fenekét is. Védekezés közben megsérült az anyakönyvvezető keze, erről látleletet is vetetett. Ezután jelentette fel a férfit.

A nő elmondta a portálnak, hogy a nyomozást megszüntető határozatban hibák vannak. Ismeretlen tettesre hivatkozik a határozat, miközben a feljelentésében konkrétan megnevezte a polgármestert. A dokumentum szerint a nő ellentmondásba keveredett a vallomásaiban, de ezt semmi nem támasztja alá. A határozat két alkalmat említ, pedig a nő szóban és írásban is jelezte, hogy folyamatosan zaklatta őt főnöke.

Németh-Kiss állításait több tanú is megerősítette az eljárás alatt. A rendőrség felrótta a hasonló esetekről beszámoló önkormányzati alkalmazottaknak, hogy ők nem jelentették fel a polgármestert.

Czibere a portál érdeklődésére annyit mondott, hogy a tanúk esetében felmerül a hamis tanúzás, és csak az eljárás lezárultával nyilatkozik.

Németh-Kiss-sel novemberben készítettünk interjút. Akkor elmondta, hogy egyik rendezvényükön egy „családbarát” országgyűlési képviselő figyelmeztette, hogy az ügyből nem lesz semmi. Hozzáfűzte, hogy a nő legyen depressziós, akassza fel magát, dögöljön éhen, ebből akkor sem lesz semmi.