Megszólalt Soros György alapítványa, mondatról mondatra cáfolja az Orbán-kormány hamis állításait

2018. június 22., 18:21

Szerző:

Pénteken a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom alapítványok lapunkhoz is eljuttatta azt a közleményt, amely a szerdán elfogadott Stop Sorost bírálja. A dokumentum így hangzik: 

„A magyar Országgyűlés által szerdán elfogadott NGO-ellenes törvény és az azt körülvevő kormányzati propaganda hamis állításokat tartalmaz Soros Györgynek a migrációval kapcsolatos nézeteiről és véleményéről. Például a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt állítja a június 20-án, szerdán Budapesten kiadott közleményében, hogy a törvényre azért volt szükség, mert »a Soros-hálózat és a brüsszeli bevándorláspárti politika pedig azzal fenyeget, hogy hazánkat is migránsokkal akarják elárasztani«.

Ez az állítás nyilvánvalóan hamis.

Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Ezzel szemben Soros György azt az elvet támogatta, hogy a »menekülteket egy önkéntességen alapuló mechanizmus« segítségével helyezzék el az Európai Unió országaiban, összhangban a nemzetközi jogi kötelezettségekkel. Soros György világossá tette, hogy »az Európai Unió nem kényszerítheti a tagállamait, hogy menekülteket fogadjanak be és nem kényszerítheti a menekülteket, hogy olyan országokba menjenek, ahová nem akarnak«”.

Arról tavalyi cikkünkben írtunk, hogy az Orbán-kormány által rendezett nemzeti konzultáció pontról pontra hogyan csúsztat vagy hazudik Soros György állításairól. Ezeket a csúsztatásokat és hazugságokat később tételesen cáfolta maga Soros György is.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.