Megszólalt a 11 éves kislány megerőszakolásával hírbe hozott vízilabdázó olimpikon

2018. szeptember 17., 14:49

Szerző:

Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz - mondta a Blikknek Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, aki ellen sporttársával együtt nyomozás zajlik nemi erőszak gyanújával. Egy 13 éves lány ugyanis egy általa írt levélben azt állította, két évvel ezelőtt a két sportoló hosszú hónapokon keresztül szexuális kapcsolatot létesített vele.

Kósz Zoltán elmondta, körülbelül ötéves korától ismerte a lányt, hiszen a családjából más is lejárt a sportoló által vezetett klubba az uszodába, így hosszú ideje kapcsolatban volt velük. A sportoló szerint az édesanya és az édesapa eljött a csapattal, amikor egyszer edzőtáborba mentek, és  „szinte barátainak mondható viszony alakult ki” közöttük. – Aztán amikor a lány olyan hét éves körül volt, szóltak, hogy ő is jönne vízilabdázni, mi pedig örömmel fogadtuk – tette hozzá.

Fotó: Pixabay

Az olimpikon leszögezte, hogy a korábbi hírekkel szemben sem ő, sem társa nem voltak a kislány edzői. "Én leginkább az egyesület szervezésével, irányításával foglalkozom, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne ismerném az összes hozzánk járó tanítványunkat, név és képességeik szerint" - mondta Kósz, aki „tündéri, aranyos” gyereknek ismerte meg a lányt.

– Aztán kiderült, hogy volt egy botlása, amiből rendőrségi ügy is lett. Mi azonban ekkor sem küldtük el a egyesületből, pont Zsolt volt az, aki úgy vélekedett, hogy kell adni neki még egy esélyt, nem engedhetjük el a kezét egyetlen botlás miatt. Így tehát maradt. Azt is tudtuk róla, hogy pszichológus foglalkozik vele, aki segít neki feldolgozni a megváltozott életkörülményeit. Aztán fél évvel ezelőtt szólt a Zsolt, hogy nagy gond van a családdal - tette hozzá a sportoló.

Az ügy előzménye, hogy a lány anyja Kósz szerint lefényképezett egy papírt, amelyen a kislány arról írt, hogy Zsolt (Kósz sporttársa) miket tett vele.

– Azt MMS-ben elküldte Zsoltnak, majd találkoztak egymással. Engem ebben az írásban még nem említett. A társam azt javasolta, hogy menjenek el egy pszichológushoz, hátha kiderül, miért ír valótlanságot a gyerek. Ezt azonban nem szerette volna a szülő. Nem sokkal később egy újabb MMS érkezett. Ebben már én is benne voltam, mint erőszaktevő – közölte az olimpikon, a 2000-es sydneyi olimpai baknok magyar vízipóló-csapat kapusa.

Kósz ezután ügyvédhez fordult, és idén februárban beszélt a lány anyjával is. – Javasoltuk, hogy keressünk meg egy független orvosszakértőt vagy ha szükséges, akár egy nőgyógyászt is. Semmire nem volt azonban hajlandó az anyuka. Beszéltünk a család egyik barátjával is, aki súlyos következményeket helyezett kilátásba, mi azonban nem értettük miről beszél, hiszen nem követtünk el semmit– - mesélte a vízilabdázó. Hozzátette, állnak akár a szembesítés, akár a hazugságvizsgálat elé.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.