Mégsem oldódott meg a borzalmas soroksári gyilkosság rejtélye

A DNS-vizsgálat kizárta a legújabb gyanúsítottat.

2018. augusztus 8., 19:24

Szerző:

Nem egyezik az áldozat testén talált maradványokkal annak a férfinek a DNS-e, akiről a Bors a napokban azt írta, ő lehet a Soroksár külterületén öt éve megölt futónő, Gy. Krisztina gyilkosa – értesült a Pesti Srácok. A portál úgy tudja, a rendőrség a férfi korábbi munkatársait is ellenőrizte, ám az eredmény esetükben is negatív lett.

borzalmas gyilkosság 2013. szeptember 25-én kora este történt, amikor szokásos kocogása közben támadták meg Soroksár külterületén a 36 éves helybeli családanyát. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A gyilkosság helyszíne
Fotó: 23.kerület.ittlakunk.hu

A szövevényes ügyben számos teória látott napvilágot, egy ideig még a nő férjét, Kardos Lajost is gyanúsítottként kezelték.

A nyomozás azután vett új irányt, hogy Kardos Lajos arról számolt be a sajtónak, egy ismeretlen nő kereste fel, akinek meggyőződése, hogy a volt élettársa ölte meg Krisztinát. A férfi akkoriban közvetlenül a gyilkosság helyszíne mellett dolgozott házszigetelő munkásként. A gyilkosságot követő időben a Kardosnál jelentkező nő élettársa hazament lakóhelyére, a keze pedig csúnyán be volt dagadva, az arcán pedig karmolások voltak. A nő kérdésére azt válaszolta, hogy összeverekedett a barátjával. A férfi az eset után néhány hónappal öngyilkos lett.

A rendőrség kivizsgálta az asszony vallomásában elmondottakat, az igazságügyi szakértők pedig DNS-azonosítást végeztek: a férfi édesanyjától rögzített DNS-hordozó anyagból kinyert DNS-t hasonlítottak össze az áldozat testéről rögzített, középkorú férfitól származó anyagmaradvánnyal. Ez nem egyezett, így a rendőrök kizárták a férfit a gyanúsítottak közül.