Megrótták a miskolci buszsofőrt, aki leszállította a vizet ivó kislányt

2018. augusztus 21., 17:12

Szerző:

Megrótta munkáltatója azt a miskolci buszsofőrt, aki a hétvégén rendőrt hívott arra az öt éves kislányra, aki visszazárható PET-palackból vizet ivott a buszon. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleményében azt írja, hogy a sofőr a szabályzatnak megfelelően járt el, de udvariatlanul viselkedett a családdal, ezért megrovásban részesült – írja a 24.hu.

Amint arról mi is beszámoltunk, a jármű húsz percig nem indult el a megállóból, mert a sofőr leállította a busz motorját, és kihívta a rendőröket. Csak azután volt hajlandó elindulni, hogy a rendőrök érkezésekor leszállt a család.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. azt írja, hogy valamennyi járatán az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével.

A járművezetők leszállíthatják azokat, akik az utazási szabályokat megsértik, és ha ezt megtagadják, a sofőrök rendőri intézkedést kérhetnek.

A Zrt. álláspontja szerint a járművezető az Üzletszabályzatban leírtak alapján, azonban nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül. Az MVK Zrt. a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér, azt azonban fenntartják, hogy a buszvezető szabályszerűen járt el.

A közlemény viszont nem tért ki arra, hogy a sofőr miért kötött bele a családba, ha a szabályzat szerint is fogyaszthatnak az utasok nem alkoholos italt visszazárható PET-palackból, ahogyan ezt a kislány is tette vasárnap.